Potpisan ugovor za poslednju fazu izgradnje kanalizacionog sistema u Vrbasu

Bez autora
Oct 07 2010

Ministar za Nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović potpisala je danas u Vrbasu ugovor o realizaciji poslednje faze kanalizacionog sistema u šest naselja te opštine, u koji će resorno ministarstvo uložiti 252 miliona dinara. Ovaj projekat izgradnje kanalizacione mreže, u dužini od 31,5 kilometara, Ministarstvo za NIP sprovodi u saradnji sa Delegacijom EU u okviru programa “Podrška razvoju infrastrukture lokalnih samouprava”. Ukupna vrednost programa je približno 48,5 miliona evra, a resorno ministarstvo ove godine sa 252 miliona dinara finansira njegovu poslednju fazu. Izgradnjom kanalizacione mreže, kao dela regionalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, doprineće se revitalizaciji Velikog Bačkog kanala i sprečiti njegovo dalje zagađenje. Takođe, tim projektom, koji bi trebalo da bude završen u narednih 90 dana, sačuvaće se zdrava životna sredina i stvoriti uslovi za razvoj poljoprivrede i turizma za više od 45.000 stanovnika ove opštine.

Potpisan ugovor za poslednju fazu izgradnje kanalizacionog sistema u VrbasuMinistar za Nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović potpisala je danas u Vrbasu ugovor o realizaciji poslednje faze kanalizacionog sistema u šest naselja te opštine, u koji će resorno ministarstvo uložiti 252 miliona dinara.

Ovaj projekat izgradnje kanalizacione mreže, u dužini od 31,5 kilometara, Ministarstvo za NIP sprovodi u saradnji sa Delegacijom EU u okviru programa “Podrška razvoju infrastrukture lokalnih samouprava”.

Ukupna vrednost programa je približno 48,5 miliona evra, a resorno ministarstvo ove godine sa 252 miliona dinara finansira njegovu poslednju fazu.

Izgradnjom kanalizacione mreže, kao dela regionalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, doprineće se revitalizaciji Velikog Bačkog kanala i sprečiti njegovo dalje zagađenje. Takođe, tim projektom, koji bi trebalo da bude završen u narednih 90 dana, sačuvaće se zdrava životna sredina i stvoriti uslovi za razvoj poljoprivrede i turizma za više od 45.000 stanovnika ove opštine.

Nova kanalizaciona mreža biće izgrađena u naseljima Vrbas, Bačkom Dobrom Polju, Zmajevu, Ravnom Selu, Kucuri i Savinom Selu.

Projekat obuhvata četiri celine, i to izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koju finansira EU, i kanalizacioni sistem u naseljima opštine Vrbas, koji zajednički finansiraju Ministarstvo za NIP, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i opština Vrbas.

Planirana je i izgradnja glavnog magistralnog kolektora Vrbas–Kula, za koji će sredstva izdvojiti Vlada Kraljevine Holandije, EKO fond Republike Srbije i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a četvrti projekat obuhvata čišćenje Velikog Bačkog kanala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik